Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trocha historie

  

   Provozovna  na adrese Sokolov, Poláčkova 2048 byla umístěna od září 2008 do 30.6.2018. Důvodem změny provozovny byla výpověď z nájmu ke dni 30.6.2018, přestože p. místostarostka Oulehlová tvrdila, že p. Hložek (naprosto nevidomý)  nikdy neopustí ZDRAPOSO. V průběhu celých 10ti let jsem se snažila o využití rehabilitace v suterénu (bazének, sauna balneoprovoz, tělocvičny) pro zdravotně postižené a pro veřejnost, bohužel zbytečně. Dotovaná budova je celá léta poloprázdná a nyní částečně slouží z veřejných peněz zdravým lidem. V části budovy jsou byty pro zdravé důchodce, nebytové prostory jsou také prázdné. Takže v budově pro zdrav. postižené jsou byty pro důchodce, v bytech pro  důchodce v ul. J. z Poděbrad a U kláštera podnikají  zdraví lidé (kosmetika, pedikůra, např. Ladžonová a další). 

     Byly nám nabídnuty nevyhovující prostory u koupaliště (nevyužité staré WC bez dveří a  oken, pouze jedna místnost, kde bych byla já jako asistentka to neřešila).  P. Oulehlová slibovala, že se do budovy ZDRAPOSA budeme moci vrátit, ale Sokolovská bytová v červnu 2018 nevěděla, kde budeme  mít prostory a jak velké. Přitom měla hotový projekt a od července 2018 se  již začalo s přestavbou surprise.

           Dne 21.8. 2018 byla provedena kolaudace nové provozovny (viz Kontakt).   Provoz byl zahájen 24.8.2018 na adrese Sokolov,  B. Němcové 2042.  Náklady spojené se změnou provozovny byly hrazeny z vlastních prostředků p. Hložka.   

     O situaci byla informována Kancelář ombudsmanky Brno, politici za ČSSD (p. Kučera, Čermák), za Hnutí Ano p. Vildumetzová, Krajský úřad KV,  Úřad práce Karlovy Vary, média, předseda Hnutí ANO p. Babiš a poslankyně Parlamentu ČR p. Brzobohatá, místopředsedkyně podvýboru pro zdravotně postižené, senátor p. ing. Balatka a  také Kancelář prezidenta republiky (Zemana i Pavla). 

     V únoru 2019 se o "náš případ" začal zajímat  Seznam.cz. Dne 4.3. 2019 jsem navštívila p. hejtmanku Vildumetzovou, vše "přehodila" na p. Smoleju (ANO, dříve ODS), předsedu sociální komise MÚ Sokolov a zaměstnance KÚ Karlovy Vary. Dne 30.3. 2019 jsem informovala Úřad vlády ČR, p. JUDr Ptáčníka a 6.11. 2019 zmocněnkyni pro lidská práva Úřadu vlády ČR paní JUDr Válkovou. V květnu r. 2020 byl informován ombudsman ČR JUDr Křeček a na jaře 2022 hejtman Karlovarského kraje p. Kulhánek. Také jsem informovala novou zmocněnkyni pro lidská práva p. Šimáčkovou Laurenčíkovou (8/2022, ani neodpověděla).

     Město Sokolov, především p. Oulehlová, neporušilo pouze dobré mravy, ale odklonilo se od politiky státu, který podporuje začleňování zdravotně postižených do společnosti (oba jsme v invalidním důchodu) a neakceptuje Krajský plán vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením na období 2015-2020 podepsaný tehdejším radním p. Čermákem za ČSSD.